Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ευαγόρας Παλληκαρίδης 13 Μαρτίου 1957: Ο άνθρωπος που γονάτισε τον ιμπεριαλισμό.





Ευαγόρας ο σύγχρονος Τυραννοκτόνος, ο σύγχρονος Πυθαγόρας . Ο Αντιιμπεριαλιστής του Αιώνα, ο πραγματικός αντεξουσιαστής και φιλόσοφος. Ο Αιώνιος Έφηβος.
Τον άνθρωπο που έκανε τον Τσε Γκεβάρα να τον αναφέρει ως παράδειγμα στις ομιλίες του. Τον άνθρωπο που ξεφτιλίζει όλους τους παρακρατικούς κρατικοδίαιτους που παίρνουν παιδάκια συνομήλικα του και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου.
Ο Αιώνιος Έλληνας.
Η εντολή του δικαστηρίου εκτελέσθηκε τα μεσάνυχτα της 13ης προς 14ης Μαρτίου 1957, στις 12:02 ακριβώς…
O 18χρονος έφηβος στάθηκε περήφανα κάτω από τη μακάβρια θηλιά, αντάλλαξε χειραψία με τους εκτελεστές του και η βροντερή φωνή του έσπασε τη σιωπή της νύχτας και των φυλακών και σε πείσμα των κατακτητών ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο…
12:02. Ο 18χρονος Βαγορής πέρασε στην αθανασία. Βρήκε την «γη των ηρώων», ενώ ευχή του έγινε πραγματικότητα… Ήταν ο νεαρότερος από τους εννέα απαγχονισθέντες, αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους.
Οι Άγγλοι αποικιοκράτες δεν τόλμησαν να παραδώσουν τη σορό του στους γονείς του για να την κηδέψουν. Φοβούνταν γενικό ξεσηκωμό του Κυπριακού Λαού στο ξόδι του. Την έθαψαν στο νεκροταφείο, στα «Φυλακισμένα Μνήματα» στην Λευκωσία, που έφτιαξαν μέσα σας φυλακές και στον ίδιο τάφο που έντεκα μέρες πριν είχαν θάψει το σταυραετό του Μαχαιρά, το θρυλικό Γρηγόρη Αυξεντίου.

4 σχόλια:

  1. Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΛΥΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΗΚΑΡΙΟΥ.
    ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΕΥΑΓΟΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ, ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ ΧΑΡΗ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΑ ΑΜΟΥΣΤΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΛΥΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΕΥΑΓΟΡΑ ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΕΒΑΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΘΗΣΑΝ ΧΑΡΗ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΜΟΥΣΤΑΚΟ ΕΥΑΓΟΡΑ.ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ "ΓΙΑΤΙ ΕΥΓΟΡΑ ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ"Ο ΗΡΩΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ¨ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ".ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΦΗΒΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΟΣΤΑΚΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΣΑΝ.ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ .ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 1974 ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΑΟ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑΙΩΝΙΑ ΘΑΝΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΣΟΥ ΗΡΩΑ ΜΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΔΗ.

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ
    ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
    ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ-ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή