Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε επιφυλακή οι Ενοπλες δυνάμεις.





Σε κατάσταση συναγερμού οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά από συνεχείς πληροφορίες που φτάνουν στο Πεντάγωνο για σαφέστατο προσανατολισμό της Τουρκίας στη δημιουργία θερμού επεισοδίου με αφορμή τη ρήξη στις σχέσεις Άγκυρας - Τελ-Αβίβ.
Σε ετοιμότητα, όμως, βρίσκεται και το ναυτικό του Ισραήλ με εμπροσθοφυλακή υπερσύγχρονα υποβρύχια που φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

Ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα από το Ελληνικό πεντάγωνο αναφέρουν ότι μέσα σε μια βδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο έκτακτες συσκέψεις στο Εθνικό Κέντρο επιχειρήσεων, στο δεύτερο υπόγειο του Υπουργείου Αμυνας στην Αθήνα και δόθηκαν σαφείς οδηγίες για επιχειρησιακή ετοιμότητα η οποία θα αυξάνεται ανάλογα με τις εξελίξεις για αντιμετώπιση πιθανής τουρκικής πρόκλησης.

Οι οδηγίες δόθηκαν στις ηγεσίες δύο όπλων, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας ενώ σχετικές εντολές έλαβε και ο επικεφαλής των επάκτιων συστοιχιών έξοσετ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ελληνικού πενταγώνου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Σίγμα
οι κινήσεις της Τουρκίας στο θέμα της ενέργειας, αποσκοπούν στην επίδειξη ισχύος κυρίως προς το Ισραήλ χωρίς να περιλαμβάνεται οποιοδήποτε χτύπημα στην πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Κυπριακη ΑΟΖ.

Η Αθήνα θεωρεί δεδομένη μία Τουρκική πρόκληση η οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο. Στο μεταξύ το θέμα συζητήθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τελ Αβίβ ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας ενώ τα Ισραηλινά υποβρύχια που φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές έλαβαν διαταγές να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της χώρας σε περίπτωση που η Τουρκία δώσει διαταγές για ανοιχτές περιπολίες των πολεμικών της σκαφών στην ανατολική μεσόγειο.

 Πηγή http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_602.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου