Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Από την κόλαση της Λιβύης στο λιμάνι του Πειραιά! Έφτασε η φρεγάτα με τους Έλληνες και ξένους υπηκόους που απεγκλωβίστηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό.


οΑπό την κόλαση της Λιβύης στο λιμάνι του Πειραιά! Έφτασε η φρεγάτα με τους Έλληνες και ξένους υπηκόους που απεγκλωβίστηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό
Κατέπλευσε στις 8.30 η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ. Η φρεγάτα του Στόλου που μεταφέρει 186 Έλληνες και ξένους πολίτες από τη Λιβύη ,απέπλευσε τα ξημερώματα της Παρασκευής από τα ανοιχτά της Τρίπολης και πριν από λίγο μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ίσως και σήμερα να δοθεί εντολή για να πλεύσει στη Λιβύη το επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποία θα
παραλάβει 1000 κινέζους πολίτες. Το πλοίο θα συνοδεύεται από ομάδα της ΜΥΑ τους Λιμενικού.

Οι φωτογραφίες από την είσοδος της φρεγάτας στο λιμάνι του Πειραιά .
Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε στις 08.30 η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ που απέπλευσε από την Τρίπολη της Λιβύης τα ξημερώματα της Παρασκευής και έφερε στην Ελλάδα 186 Έλληνες και ξένους υπηκόους.
Στο λιμάνι από  νωρίς το πρώί βρίσκονταν συγγενείς τους αλλά και αντιπροσωπίες από την βρετανική και κινεζική πρεσβεία.
Η φρεγάτα συνολικά μετέφερε 186 πολίτες εκ των οποίων 77 (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Πρεσβείας) είναι από Ελλάδα, 78 από Κίνα, 10 από Ην. Βασίλειο, 12 από Κύπρο, 7 από Βέλγιο, 1 από Αλβανία και 1 από Ρωσία.

Ίσως και σήμερα να δοθεί εντολή για να πλεύσει στη Λιβύη το επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποία θα παραλάβει 1000 κινέζους πολίτες. Το πλοίο θα συνοδεύεται από ομάδα της ΜΥΑ τους Λιμενικού. 
Επιχείρηση με μεγάλο ρίσκο


Η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών αποφασίστηκε την Τετάρτη και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η φρεγάτα απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ταξίδευε επι 27 ώρες μέχρι να φτάσει στο λιμάνι της Τρίπολης το απόγευμα της Πέμπτης.

Άμεσα η ομάδα της ΔΥΚ ασφάλισε περιμετρικά κατάλληλο χώρο στο λιμένα προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί από το προσωπικό της φρεγάτας, ο σταθμός επιβιβάσεως. Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή κατά το δυνατόν, απόσταση κοντά στο λιμένα και η επιβίβαση των πολιτών έγινε από φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού.

Τα κύματα ήταν πολύ ψηλά και δεν μπορύσαν να μεταφέρουν όλους τους πολίτες με τις λέμβους. Έτσι, η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά. Η ομάδα της ΔΥΚ με ειδικά εξοπλισμένο πλωτό συνόδευε τις λέμβους και τα ρυμουλκά κατά τη διάρκεια των δρομολογίων από την ξηρά στο πλοίο. Παράλληλα, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση οιαδήποτε απειλής. Η όλη κίνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας.








Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ
newsit- onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου