Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η φρεγάτα Λήμνος που συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας στον κόλπο του Αντεν...Ελλάδα: Αναχαιτήσεις παντού! Φρεγάτα του ΠΝ αναχαίτησε Σομαλούς, μαχητικά της ΠΑ, Τούρκους πάνω από το Αιγαίο















Η φρεγάτα Λήμνος που συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας στον κόλπο του Αντεν και τον Ινδικό Ωκεανό αναχαίτισε τρία ύποπτα να εκδηλώσουν πειρατεία σκάφη, ανοικτά των Σεϋχελλών την 1η Απριλίου.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ σήμερα, η φρεγάτα Λήμνος έφτασε στα ίχνη των υπόπτων σκαφών μετά από σήμα σουηδικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας που επιχειρούσε στην περιοχή στο πλαίσιο της δύναμης της ΕΕ. Το σκάφος και τις δύο λέμβους στα οποία επέβαιναν οι δέκα ύποπτοι ακινητοποίησε το ελικόπτερο της φρεγάτας. Ωστόσο οι ύποπτοι πρόλαβαν να πετάξουν στη θάλασσα τον εξοπλισμό τους για να ισχυριστούν τελικά ότι ήταν ψαράδες.
Κατόπιν αυτού το πλήρωμα της φρεγάτας κατέστρεψε το λοιπό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους (κινητά τηλέφωνα όπως και τις δύο λέμβους και τους άφησε να επιστρέψουν με το σκάφος στις σομαλικές ακτές.
Ο τακτικός διοικητής της νατοϊκής επιχείρησης συνεχάρη το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας για την άρτια εκτέλεση της αποστολής ενώ την ευαρέσκειά του προς τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας Λήμνος εξέφρασε ο υπουργός εθνικής άμυνας.
Εν τω μεταξύ, και μετά από ένα τετραήμερο ησυχίας στο Αιγαίο, σήμερα οι Τούρκοι επανήλθαν με παραβιάσεις μαχητικών τους αεροσκαφών, τόσο το FIR Αθηνών, όσο και του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, 2 σχηματισμοί 16 συνολικά μαχητικών της Τουρκίας, προχώρησαν σε 2 παραβάσει του FIR Αθηνών και σε 4 παραβιάσεις του ΕΑΧ. Τα αεροσκάφη, -εκ των οποίων 8 ήταν οπλισμένα- αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου