Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Επίσκεψη Μπεγλίτη σε αμυντικές βιομηχανίες στη Μαγνησία


Αμυντικές βιομηχανίες του Νομού Μαγνησίας και το 304 Προκεχωρημένο εργοστάσιο βάσης, επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Επίσης, είχε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στρατιωτικών μονάδων αμυντικής βιομηχανίας της περιοχής.
Σε δηλώσεις του μετά τις επισκέψεις τόνισε: «Οι αμυντικές βιομηχανίες συντελούν στην ανάπτυξη μέσα από την συμμετοχή τους στο εθνικό εισόδημα και μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει μέλλον υπό ορισμένες όμως προϋποθέσεις όπως να αποκτήσει ο αμυντικός τομέας εξωστρέφεια, να ξαναβρεί την χαμένη του ανταγωνιστική δύναμη, να ενσωματώσει τεχνολογία και τεχνογνωσία και να επενδύσει νέους δυναμικούς τομείς».
Επεσήμανε ακόμη πως μπορούν να συνυπάρξουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας: «Για μας ο δημόσιος και ο ιδιωτικός δεν πρέπει να έχουν ανταγωνιστικές σχέσεις. Μπορούν και πρέπει να έχουν συμπληρωματικές σχέσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της εθνικής άμυνας, της τοπικής ανάπτυξης του νομού και της περιφέρειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου