Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Δοκιμή νέου πυραύλου πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα






Σε δοκιμή πυραύλου μικρού βεληνεκούς στ’ ανοιχτά των δυτικών ακτών της προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα। Πρόκειται για την πρώτη δοκιμή τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα।
Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε έναν πύραυλο τύπου KN-06 στην Κίτρινη Θάλασσα στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βόρεια Κορέα επιδιώκει από την προηγούμενη χρονιά να αυξήσει σι το βεληνεκές του πυραύλου KN-06 και η εκτόξευση την περασμένη εβδομάδα φαίνεται πως είναι δοκιμή.Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Η εφημερίδα Joong Ang Ilbo έγραψε επίσης για μια εκτόξευση ενός πυραύλου KN-06 που έχει βεληνεκές 100 έως 110 χλμ. Σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο που επικαλείται αυτή η εφημερίδα, η δοκιμή του συγκεκριμένου πυραύλου φαίνεται ότι είχε προγραμματιστεί πριν από τη σειρά απειλών της Πιονγκγιάνγκ κατά της Νότιας Κορέας την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου