Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Νέα επίδειξη τουρκικής αλαζονείας, «ψάχνουν» επίθεσηΦωτογραφία για Νέα επίδειξη τουρκικής αλαζονείας, «ψάχνουν» επίθεση


Στενά παρακολουθούν τις ασκήσεις του συριακού στρατού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: «Εάν προσπαθούν (μέσω των ασκήσεων αυτών) να περάσουν ένα μήνυμα στις γειτονικές χώρες, δεν είμαστε σε θέση να το λάβουμε», δήλωσε με νόημα ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την αλαζονεία της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα, κάτι το οποίο νιώθουμε στο πετσί μας εδώ και δεκαετίες και εμείς οι Έλληνες.

Η Δαμασκός αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, κινητοποιώντας δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με κύριο αντικειμενικό σκοπό να «αντιμετωπίσει μία εισβολή από ξένη χώρα». Η συγκεκριμένη δε δραστηριότητα ήρθε μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας πως αποδεσμεύει του κανόνες εμπλοκής των ενόπλων της δυνάμεων σε σχέση με τη συριακή δραστηριότητα στη μεθόριο.

 Υπενθυμίζεται, πως μέσα σε τρεις μόλις ημέρες τουρκικά μαχητικά F-16 αναχαίτισαν ελικόπτερα της Συρίας – τα οποία κινούνταν φυσικά μέσα στον εναέριο χώρο της χώρας τους – ενώ έχει μεταφέρει και αντιαεροπορικά συστήματα στη περιοχή. Φυσικά οι κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων δεν περνούν απαρατήρητες από τη Δαμασκό, ούτε φυσικά και οι δηλώσεις του τύπου ότι η Τουρκία θα κάνει τη Συρία να «πληρώσει το τίμημα» των πράξεών της, κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται κατά κόρον από τη τουρκική ηγεσία και ειδικά από τον αρχιτέκτονα των… «μηδενικών προβλημάτων» (εδώ γελάνε), Αχμέτ Νταβούτογλου.

Και ενώ οι Τούρκοι «φιλάνθρωποι» και «αισθηματίες» πολιτικοί φαίνεται να κόπτονται για τη «σφαγή» των «αθώων» στη Συρία – αλήθεια έχει κάποιος ρωτήσει ποιος «σφάζει» ποιον και γιατί, στην χώρα αυτή, έχει κάποιος ενδιαφερθεί για τη πολυπληθή χριστιανική κοινότητα της Συρίας, και για τους πολιτισμικούς θησαυρούς της οι οποίοι έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα – δεν διστάζουν να υπογραμμίσουν πως οι ασκήσεις της Συρίας στρέφονται καθαρά εναντίων αυτών.

Από την πλευρά της η Δαμασκός με ένα επικοινωνιακό κρεσέντο, ειδικά για να αναπτερώσει το ηθικό των πολιτών της υπογραμμίζει την «εντυπωσιακή απόδοση» των ναυτικών της δυνάμεων οι οποίες μέσω των επιτυχημένων τους βολών, με τη χρησιμοποίηση πυραυλικών συστημάτων, τόσο από θάλασσα όσο και από ξηρά, δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια εισβολής στην επικράτειά της από θάλασσα, μήνυμα που φαίνεται να απευθύνεται προς τις δυτικές δυνάμεις οι οποίες συγκεντρώνονται σταθερά στα ανοιχτά των ακτών της.

Η κατάσταση στη περιοχή όπως έχουμε περιγράψει επανειλημμένως κλιμακώνεται, η δε Τουρκία, πιστή στις… παραδόσεις της, φοβερίζει το «θύμα» μη δυνάμενη φυσικά να υπολογίσει (πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν φαίνεται να είναι τόσο τυφλωμένη από τις αυτοκρατορικές της ονειρώξεις) πως οι καταστροφικές δυνάμεις που θα απελευθερωθούν από μία πολεμική εμπλοκή στη περιοχή μας το πρώτο κράτος που θα «χτυπήσουν» θα είναι το δικό της. Ακόμα κι αν στρατιωτικά συντρίψει τη Συρία

http://www.defence-point.gr/news/?p=52705

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου