Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στη Συρία

Μια ομάδα πολεμικών πλοίων της Ρωσίας απέπλευσαν σήμερα από το Σεβερομόρσκ, και κατευθύνονται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, όπου βρίσκεται η μόνη ρωσική ναυτική βάση στην Μεσόγειο, μετέδωσε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται "στρατιωτική-διπλωματική πηγή".

Πρόσφατα , μια άλλη ομάδα πλοίων ρωσικού πολεμικού ναυτικού είχε προορισμό την Ταρτούς και τότε η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι πιθανότατα να στείλει και πολεμικά ελικόπτερα , ως συνοδεία προστασίας των πλοίων και των πληρωμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία διεμήνυσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια νέα σύνοδο των διεθνών δυνάμεων που συμμετέχουν στη λεγόμενη "Ομάδα Δράσης" με στόχο τον τερματισμό της κρίσης , η οποία όμως δεν θα είναι "αντίθετη" σε εκείνη της Γενεύης.

Η Μόσχα θα ήθελε στην νέα συνάντηση για τη Συρία να προσκληθούν και άλλες χώρες, περιλαμβανομένου του Ιράν και της Σαουδική Αραβίας, οι οποίες δεν συμμετείχαν στην τελευταία σύνοδο του ΟΗΕ στη Γενευη. 

"Από την πλευρά μας μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι θα καλωσορίζαμε την διοργάνωση μιας συνεδρίασης της 'Ομάδας Δράσης' στην Μόσχα" είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου