Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Στήριξη κυβερνητικών στελεχών στο τείχος του Έβρου

Στήριξη στην πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο προσέφεραν με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα, υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενωσιακής έννομης τάξης. "Δεν πρόκειται η Ελλάδα να κάνει κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό από την ευρωπαϊκή αντίληψη και μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και των αιτούντων πολιτικό άσυλο. Η χώρα μας, η οποία είναι η βασική πύλη εισόδου μη νόμιμων μεταναστών προς την ΕΕ, ενεργεί εκ μέρους της Ένωσης και οι άλλες χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι χειριζόμαστε και στο όνομά τους ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόβλημα", ανέφερε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας το χαρακτήρισε ως "ένα σημαντικό πολιτικό μέτρο, το οποίο δεν είναι αποσπασματικό". "Το συγκεκριμένο μέτρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει κανείς να το δει στο σύνολο της πολιτικής που έχει ανακοινωθεί, η οποία είναι ολοκληρωμένη και αφορά την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, όπως είναι η λαθρομετανάστευση", τόνισε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου