Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΜΕΣΑ 9 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Τ-129 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Η Τουρκία υπογράφει για την άμεση παραγωγή 9 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129, πέραν τον αρχικών 51 που είχε παραγγείλει. Έτσι ο συνολικός αριθμός των υπο παραγγελία ελικοπτέρων Τ-129 θα φθάσει τα 60.

ΠΗΓΗ

Τουρκία: Στις... 28 Οκτωβρίου η σύμβαση για τα τουρκικά T129

Πέραν του χρυσοφόρου συμβολαίου για τα 51 επιθετικά ελικόπτερα T129, παράγωγο του A129 Mangusta, προϊόν της Agusta Westland, oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις υπογράφουν για την άμεση παραγωγή εννιά μονάδων...

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων κύκλων, το κόστος των επιθετικών ελικοπτέρων θα είναι μικρότερο των 100 εκατ. δολαρίων

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του κουρδικού δεν επιτρέπουν στους Τούρκους την πολυτέλεια του χρόνου, οπότε και κινήθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες να εξασφαλίσουν μια ενδιάμεση λύση για την κάλυψη των άμεσων επιχειρησιακών αναγκών, μέχρι να προχωρήσει το πρόγραμμα των Τ129.

Ο τουρκικός Στρατός έχασε μεγάλο αριθμό στρατιωτών το περασμένο καλοκαίρι στις μάχες εναντίον του PKK, οπότε η ενίσχυση στον τομέα των επιθετικών ελικοπτέρων θεωρείται – απολύτως λογικά – ως πρόγραμμα υψηλής προτεραιότητας.

Τα εννέα ελικόπτερα θα παραδοθούν στο τουρκικό υφυπουργείο αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) το 2012, ένα χρόνο ενωρίτερα από το έτος που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι παραδόσεις των T129. Τα ελικόπτερα θα παραδοθούν άοπλα, καθώς δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση από πλευράς Τουρκίας για τον οπλισμό που θα φέρουν.

Για τη σημειολογία της όλης υπόθεσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογραφή του συμβολαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε μια ημερομηνία - εθνική εορτή των Ελλήνων, στις 28 Οκτωβρίου, αν και αφορά στο «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι την τουρκοκρατία.

Τυχαίο; Ίσως, ενδεχομένως, πιθανόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου