Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΧ
Oι τούρκοι έχουν το πλεονέκτημα να εφευρίσκουν νέες τακτικές, εφόσον είναι αυτοί που απαιτούν, αλλά και εφόσον δεν έχουν "δεθεί" τα χέρια τους απο την πολιτική τους ηγεσία όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης της Ελλάδος. Η στατικότητα που εμείς επιδεικνύουμε απο την πλευρά μας, σίγουρα θα μας κοστίσει πολύ.

ΠΗΓΗ

Με την κάλυψη του ΝΑΤΟ

Με το πρόσχημα ότι εκτελούν νατοϊκή αποστολή, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, απαιτώντας μάλιστα να απομακρυνθούν τα Ελληνικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν. Προβληματισμός για τη νέα τακτική της Άγκυρας

Οκτώβριος 18 2010 12:37

Σοβαρή πρόκληση των Τούρκων που με πρόσχημα ότι εκτελούν νατοική αποστολή, όχι μόνο παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, αλλά απαίτησαν και από τους Έλληνες πιλότους να απομακρυνθούν!

Οι προκλήσεις σημειώθηκαν στις 12 και 15 Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Τα Νέα", το δημοσίευμα της οποίας επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν απροειδοποίητα στον εθνικό εναέριο χώρο, στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, και αμέσως έλληνες πιλότοι, σύμφωνα με την πάγια τακτική, έσπευσαν να τα αναγνωρίσουν και να τα αναχαιτίσουν.

Τότε το τουρκικό ραντάρ του Τσανάκαλε εξέπεμψε σήμα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ και κάλεσε τα ελληνικά αεροσκάφη να απομακρυνθούν!

Απαίτησαν ουσιαστικά οι Τούρκοι να απέλθουν τα ελληνικά αεροσκάφη από το FIR Αθηνών!

Φυσικά, οι Έλληνες πιλότοι αγνόησαν και στις δυο περιπτώσεις τις προκλητικές, καινοφανείς απαιτήσεις των Τούρκων και συνέχισαν κανονικά τη διαδικασία αναγνώρισης/αναχαίτισης.

Όπως σημειώνουν ανώτατοι αξιωματικοί στο News247, ακόμη και αν τα τουρκικά μαχητικά εκτελούν αποστολή του ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν σχέδιο πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και η θέση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα είναι αμετάβλητη.

Πάντως δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την προσπάθεια της Άγκυρας να εμπλέξει ή να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ στην έκνομη αεροπορική δραστηριότητά της στο χώρο του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου