Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τουρκικό εικονικό χτύπημα στο Αγαθονήσι

Στην επιθετική πρακτική των πτήσεων οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά επιστρέφει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.Το πρωί της Τρίτης, οκτώ τουρκικά μαχητικά τύπου F-16, πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.

Οι «εισβολείς» πέρασαν σε διάφορα ύψη πάνω από το νησί : κινήθηκαν από τα 7500 πόδια μέχρι ψηλά στα 30000 πόδια. Η αποστολή των οκτώ τουρκικών F-16 διήρκεσε 20 λεπτά. Είχαν μπει στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της στις 10:00, προσέβαλαν εικονικά το Αγαθονήσι στις 10:18 και δύο λεπτά αργότερα βρ΄γηκαν από το FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια τακτική.

Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος είχε καταγραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Και σε εκείνη την περίπτωση επρόκειτο για οκτώ τουρκικά μαχητικά (τέσσερα τύπου F-16 και ακόμη τέσσερα F-4 Phantom) που είχαν πετάξει και πάλι πάνω από το Αγαθονήσι.

Η σημερινή παράνομη πτήση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είναι η όγδοη υπέρπτηση πάνω από ελληνικό έδαφος από την αρχή του 2010.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου