Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Οι τούρκοι φροντίζουν να αναβαθμίζουν και να εκσυγχρονίζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι στα λόγια τα σκάφη τους.

Νεώτερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τουρκικών MEKO-200 Track II

Νεώτερες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μεγάλων μονάδων επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού. Πιο συγκεκριμένα οι 2 φρεγάτες MEKO-200TN B θα εξοπλιστούν με εκτοξευτές MK41 VLS, τα τέσσερα πλοία της δεύτερης σειράς θα εξοπλιστούν με ραντάρ Smart-S, βλήματα ESSM ενώ δεν θα αντικατασταθεί το σύστημα διαχείρισης μάχης TACTICOS από το GENESIS αλλά θα αξιοποιηθούν υποσυστήματα του τελευταίου για την μερική αναβάθμιση του πρώτου το οποίο και θα διατηρηθεί.

Επιπρόσθετα το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου των πλοίων θα αντικατασταθεί προφανώς με τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής συστήματα. Οι τέσσερεις MEKO-200 Track I μαζί με τις τέσσερεις Perry που δεν θα εξοπλιστούν με το σύστημα MK41 VLS θα αντικατασταθούν από τις 4 TF-100 και τέσσερεις TF-2000 αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι στην δεκαετία του 2000 οι φρεγάτες MEKO-200 εκσυγχρονίστηκαν και έλαβαν κεραίες SATCOM, κρυπτοσυσκευές του κρατικού ιδρύματος ερευνών TUBITAK, αναβαθμίστηκαν από την ASELSAN τα ραντάρ και το ηλεκτροπτικό σύστημα του αντιβληματικού συστήματος Sea Zentih, αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνιών HF/UHF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου