Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Οι αποστρατείες τίναξαν τα οδοιπορικά στον αέρα

Τις οικονομίες των επιτελείων ξεκοκαλίζουν οι παραιτήσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμα και στο επίπεδο των οδοιπορικών.
Για το λόγο αυτόν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ζήτησε να μετακληθούν 2,6 εκατομμύρια ευρώ στον κωδικό, για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που πρόεκυψε από τα οδοιπορικά αυτών που αποστρατεύτηκαν μέσα στο έτος.

Η μετακύλιση χρημάτων από έναν κωδικό σε έναν άλλο δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για τα επιτελεία, που μεταφέρουν χρήματα ανάλογα με τις ανάγκες τους, δεν είναι όμως και συνηθισμένο να μεταφέρονται χρήματα στον κωδικό των οδοιπορικών, κάτι που εξέπληξε τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού αντιμετωπίζει εδώ και μήνες ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι πολλές αποστρατείες και το δικαίωμα των αποστρατευομένων για οδοιπορικά δημιούργησαν ένα μεγάλο οικονομικό έλλειμμα. Τα πράγματα μάλιστα πριν από μερικούς μήνες ήταν τόσο σοβαρά, που καθυστερούσαν και οι μεταθέσεις των αξιωματικών, καθώς η υπηρεσία δεν μπορούσε να πληρώσει τα οδοιπορικά για τους αξιωματικούς. Είχαμε μάλιστα και περιπτώσεις που αξιωματικοί είχαν ζητήσει να μετατεθούν, η μετάθεση τους είχε γίνει δεκτή, αλλά από τις οικονομικές υπηρεσίες τους έλεγαν ότι αν θέλουν να πάνε στη νέα τους μονάδα, θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Για το λόγο αυτόν και αφού ο κόμπος για το Γενικό Επιτελείο Στρατού έφτασε στο χτένι, ζήτησε και εγκρίθηκε από το υπουργείο να μετακινηθούν χρήματα από άλλους κωδικούς, όχι για να δοθούν επιπλέον οδοιπορικά, αλλά για να καλυφθεί το έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου