Το αίτημά του ο κ. Βενιζέλος το διατύπωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ευτύχιο Δαμιανάκη. Το αιτιολόγησε αναφέροντας τις συνεχιζόμενες εμφανίσεις του κ. Βασιλάκου στα ΜΜΕ, αλλά και, όπως ανέφερε, για «να διευκολυνθούν τόσο το υπουργείο όσο και η Βουλή στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την εγκαθίδρυση κλίματος διαφάνειας και την εκκαθάριση συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος».
Καθοριστική για τη συγκεκριμένη κίνηση του υπουργού υπήρξε η συνέντευξη Βασιλάκου στον Κώστα Αλατζά του «Σκάι» το Σάββατο, όπου υποστήριξε ότι «οι παλαιότερες διεφθαρμένες πρακτικές συνεχίζονται και σήμερα». Αναφέρθηκε επί μακρόν στη συμφωνία της κυβέρνησης για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το ανοικτό ζήτημα της διευθέτησης των υποβρυχίων, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος στη διάρκεια της θητείας του δεν είχε αποδεχτεί τις απαιτήσεις των Γερμανών, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο «επέφερε προφανή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον».
Ερωτηθείς δε γιατί το υπουργείο Αμυνας δέχτηκε τις γερμανικές απαιτήσεις, υποστήριξε πως αυτό ήδη βρισκόταν σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση, επειδή η πώληση των Ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Αραβες ήταν απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου.
Για τις συμβάσεις των υποβρυχίων, ο τέως γενικός διευθυντής επενδύσεων υποστήριξε ότι η χρυσή ευκαιρία χάθηκε το καλοκαίρι του 2008, όταν οι Γερμανοί δέχτηκαν να ναυπηγήσουν δύο καινούργια υποβρύχια τύπου 209, σε αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. «Με τη συμφωνία της κυβέρνησης δεχτήκαμε τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τελευταίου τύπου (214), πληρώνοντας όμως τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον», είπε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου