Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μάχη με τις φλόγες σε Λιβαδειά και Αρκαδία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε τρεις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο Πέρα Χωριό Λειβαδιάς, στο Δερβένι Αρκαδίας και στην περιοχή Λάλα Καρύστου στη νότια Εύβοια, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ειδικότερα, στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Πέρα Χωριό στη Λιβαδειά παίρνουν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, δυο ελικόπτερα, 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον, στη φωτιά που ξέσπασε στο Δερβένι Αρκαδίας επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Στις δύο το μεσημέρι εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά σε έκταση με πουρνάρια στη Λάλα Καρύστου, κοντά στον οικισμό. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δυο ελικόπτερα και 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σημειώνεται ότι και για αύριο, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διαγράφεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για Αθήνα, ανατολική και δυτικά Αττική και Πειραιά, καθώς και για την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και ολόκληρη την Κρήτη.

Για το λόγο αυτό, με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε επιφυλακή όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια, στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών και χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.

Επίσης, παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου