Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Eurofighter GmbH: "Το EF-2000 Typhoon επικρατεί στο 85% των αερομαχιών του F-35"!

Αναλυτικά σενάρια επιτυχούς αντιμετώπισης του F-35 από το EF-2000 Typhoon παρουσίασε η κονοπραξία κατακευής του ευρωπαϊκού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης του Farnborough. Γενικά το F-35 παρουσιάστηκε ως ένα ικανότατο αεροσκάφος κρούσης με περιορισμένες δυνατότητες όμως στον εναέριο αγώνα καθώς υπολείπεται σε δυνατότητες που πρέπει να έχει ένα αεροσκάφος εναέριας υπεροχής, όπως είναι τα F-22 και Eurofighter.
Η συνέχεια έρχεται μέσω ανακοινώσεων αποτελεσμάτων προσομοιώσεων που διεξήγαγε η κοινοπραξία φέρνοντας αντιμέτωπα EF και F-35 σε ένα ρεαλιστικό και σύγχρονο περιβάλλον.

Οι προσομοιώσεις περιελάμβαναν τέσσερα Eurofighter και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) που υπερασπίζονταν μια περιοχή από οχτώ F-35 με φορτίο δύο JDAM και δύο πυραύλους αέρος-αέρος στις εσωτερικές αποθήκες οπλισμού.

Τα Eurofighter κατάφεραν να νικήσουν στο 85% των επιθέσεων που εκδήλωσαν τα F-35. Σύμφωνα με την κοινοπραξία, επειδή το αμερικανικό μαχητικό δε διαθέτει ολόπλευρα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας είναι ευάλωτο στον εντοπισμό και την κατάρριψη από μη stealth μαχητικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κοινοπραξίας λόγω της σχεδίασης του είναι δυνατό να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί τοποθετώντας τα αεροσκάφη αεράμυνας αλλά και έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου με απόκλιση (offset) 25 με 30 μοιρών από το πιθανό ίχνος πτήσης του.

Η προσπάθεια της κοινοπραξίας έρχεται μετά τις αξιώσεις της Lockheed Martin σχετικά με το τέλος των παραδοσιακών αερομαχιών. Στο σύγχρονο περιβάλλον η αμερικανική εταιρία υποστηρίζει ότι η ευελιξία είναι άσχετη με την επικράτηση σε μια αερομαχία. Βίντεο που αποδέσμευσε ένα χρόνο πριν η Norhtrop Grumman επεδείκνυε το πως ένα F-35 μπορούσε να κατανικήσει ένα μαχητικό σε αερομαχία, όχι μέσω της ευελιξίας του, αλλά με την ικανότητα του να βάλει πύραυλο στο οπίσθιο ημισφαίριο.

Η Eurofighter GmbH υποστηρίζει πως χώρες οι οποίες αποκτούν τα δύο αεροσκάφη (όπως είναι η Ιταλία η οποία εσχάτως ακύρωσε την προμήθεια των Eurofighter Tranche 3B) μειώνοντας τους αριθμούς του Euofighter διατηρώντας παράλληλα τον αριθμό των F-35, χάνουν σημαντικά σε μαχητική ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου