Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΛΕΦΕΔ : Άσκηση Σπάρτακος στην ακριτική Θράκη !

Δελτίο Τύπου ΛΕΦΕΔ


Πραγματοποιήθηκε τον Ιουνίου 2010 η καθιερωμένη άσκηση της ΛΕΦΕΔ στην περιοχή της Θράκης, με την επωνυμία «Σπάρτακος 2010»

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ο εχθρός αφού κατέλαβε τα πεδινά της Θράκης σταθεροποιήθηκε στη γραμμή του ποταμού Νέστου και ανέλαβε επιθετικές εναντίον των φιλίων δυνάμεων που αμύνονται στην οροσειρά της Ροδόπης.

Το ΓΕΣ αφού έδωσε στα αποκομμένα στα ορεινά τμήματα διαταγή για άμυνα μέχρι εσχάτων, διέταξε το Β’ σώμα στρατού συνεπικουρούμενο από μονάδες του Δ’σώματος που έχουν συμπτυχθεί να ενεργήσει αντεπίθεση με ΑΝΣΚ την πόλη της Ξάνθης κατ’αρχήν και ολόκληρης της Θράκης στην συνέχεια.

Την Η-1 εντελώς αιφνιδιαστικά ο Εχθρός με αεραγήματα καταλαμβάνει δύο χωριά του Νομού Καβάλας το Λιθοχώρι και Παλαιό Ξεριά με προφανή σκοπό τον έλεγχο των δύο ΚΟΑ Παλαιάς και Νέας Εθνικής οδού, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται εναντίων των φιλίων δυνάμεων σε Κομνηνά, Παράδεισο ,Χρυσούπολη. Αποστολή του τμήματος (Λόχος Πεζικού) ήταν να διεξάγει νυχτερινή επίθεση στο χωριό Παλαιός Ξεριάς με σκοπό την καταστροφή του εχθρικού αεραγήματος, και την ανακατάληψή του χωριού.

Οι συνθήκες ήταν όσο γινόταν πιο ρεαλιστικές. Έβρεχε ασταμάτητα όλη την νύχτα, το χωριό ήταν γεμάτο ερείπια που φαινόταν όλα ίδια, και ο εχθρός είχε οργανωθεί αμυντικά και μας περίμενε. Έτσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πραγματικά χαοτικό οικιστικό σύμπλεγμα εντελώς άγνωστο υπό συνθήκες νύχτας και έντονων καιρικών φαινομένων.

Κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο ρεαλιστικά κάθε Διμοιρία είχε από ένα φορείο με δύο τραυματιοφορείς. Όποτε κάποιος τραυματίζονταν έπρεπε αυτοί που ήταν δίπλα του να τον τραβήξουν πίσω μακριά από τα πυρά προς τους τραυματιοφορείς οι οποίοι στην συνέχεια θα μετέφεραν τον τραυματία με το φορείο, πίσω στον σταθμό Α’ Βοηθειών του λόχου.

Η άσκηση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εφέδρους οι οποίοι ένιωσαν πόσο δύσκολη είναι η μάχη σε αστικό περιβάλλον υπό τέτοιες συνθήκες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΕΣ και ειδικά στο Δ’ΣΣ για την χορήγηση τροφής , στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που μας παραχώρησε τις εγκαταστάσεις της, και ήταν συνέχεια δίπλα μας κατά την διάρκεια της άσκησης για να δώσει Α Βοήθειες αν χρειάζονταν. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στην ΛΕΦΕΔ Ξάνθης για την φιλοξενία και την οργάνωση της στρατοπεδίας και στην ΛΕΦΕΔ Αττικής που διάνυσε την μισή Ελλάδα για να συμμετέχει για μια ακόμα φορά σ αυτήν την άσκηση.

Συμπεράσματα για την τακτική τις ικανότητες των ηγητόρων και των οπλιτών πολλά καθότι όλοι λειτουργούσαμε υπό πίεση πραγματοποιώντας συνεχώς εμπλοκές με τον εχθρό σε μια προσπάθεια κατ αρχήν να τον βρούμε και έπειτα να τον καταστρέψουμε.

Αυτό που «μετράει» περισσότερο όμως είναι ότι βρεγμένοι ως το κόκαλο ιδρωμένοι λασπωμένοι και παγωμένοι 56 Πολίτες Οπλίτες αυτού του Έθνους αφήνοντας για άλλη μια φορά την θαλπωρή που τους προσφέρουν το σπίτι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα έδειξαν ότι αν χρειαστεί θα είναι ΕΚΕΙ, «φωνάζοντας» στους υπόλοιπους Έλληνες που θα τρέξουν να υπερασπίσουν την Πατρίδα ότι δεν αρκεί να είσαι ΕΚΕΙ αλλά πρέπει να είσαι ΕΤΟΙΜΟΣ!

Τιμή και δόξα στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ

17 σχόλια:

  1. They was very loose.
    They do not was alert.
    They walk like take a walk.
    They was very close one from the other.
    finally they do not look like professional troops.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. UNITED STATES SPECIAL OPERATIONS COMMAND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαχιμος εισαι εσυ τοσο ..μαχιμος οι ανθρωποι ειναι πολιτες οπλιτες...εσυ σαν μαχιμος και επαγγελματιας να πας μονος σου να τα βαλλεις με τους Τουρκους...αυτοι να εισαι σιγουρος οταν τους καλεσει το καθηκον ...θα κανουν θαυματα!!
    και τις εξυπνάδες σου αλλου επαγγελματια του καναπέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MAXIMOS οι στρατιωτες που κανουν ασκηση εδω ειναι εθελοντες εφεδροι ..και μονο η εθελοντικη συμμετοχη τους ειναι αξιο αναφοράς...μπορει να μην ειναι επαγγελματιες αλλα να ξερεις οτι μπορουν να κάνουν πολυ καλυτερη δουλεια απο ατομα σαν και εσενα που μιλας εκ του ασφαλούς η κριτική σου ειναι λιγο αυστηρη και δειχνει οτι δεν εχεις σεβασμό σε αυτους που κανουν αγωνα .. οι εφεδροι εχουν την εκπαιδευση το φρονιμα και τα ιδανικά, σε μεγάλο βαθμό μαλιστα.....εσυ το μονο που εχεις ειναι η υπεροψια ...κρατα την λοιπον θα σου φανει χρησιμη για το μελλον γιατι θα καλεστεις να δειξεις τις ικανοτητές σου στην μαχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EGW EIMOUN BATRAXI.
    KAI OTAN BLEPO STRATIWTES SE ASKHSH NA PERPATANE SAN PAPIES TOTE KSERO OTI SE PERIPTOSH POLEMOU DEN PROKETE NA KANOUN OUTE ENA BHMA MPROSTA.
    GIATI O EX8ROS 8A TOUS EXEI KSAPLOSH SAN PAPIA STO NERO.
    ENOPLOS SYMENH EIMAI SE EPGRIPNISH KAI ENTASH SYNEXOS, EIMAI GERAKI, EIMAI ALEPOU EIME LEONTARI,GIATI GYROMOU EXW TON EX8RO KA8E EX8RO POU 8ELH NA ME EKSOUDETEROSH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H EKPEDEYSHTOUS EINAI STO EPIPEDO PAIDIKOU STA8MOU.
    DEN KANOUN GIA POLEMO GIATI MESATOUS DEN EXOUN THN AIS8HSH TOU STRATIOTOU. EINAI SE ASKHSH KAI TO MIALOTOUS EINAI ALLOU.
    EGW EIMOUN BATRAXI KAI OTAN BLEPO PAPIES ME STOLH STRATIOTH TOTE GIA EMENA SAN BATRAXI OI PAPIES EINAI ENA KOMMATI KE'I'K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EGW SAS TO LEO GIATI OI AN8RWPOI SE PERIPTOSH POLEMOU EINAI ANEKPAIDEFTOI KAI KOTOPOULA GIA SFAGH.
    O MAXIMOS SPARTAKOS HTAN PRWIN BATRAXI STHN ELLADA KAI US NAVY SEAL STHN AMERIKH .SE PERIPTOSH POLEMOU SAS KANW OTI 8ELO GIATI EISASTE KOTOPOULA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τότε θα πρεπει να κανεις ειδικη σχολη να εκπαιδευσεις μαχιμους στρατιωτες γιατι δεν το κανεις ..θα σου το προτεινα χωρις καμια διαθεση να σε ειρωνευτω ..μαλλον θα πρεπει να ερθουμε σε επικοινωνια εισαι πολυ χρησιμος για να εκπαιδευεις μαχιμους στρατιωτες....τα λεμε λοιπον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μας πει λοιπόν το πρωην βατράχι και ex us navy seal σε ποιό σχολείο τον ΟΥΚ ήταν...
    Γιατί φίλε και εγώ πίσω απο κάποιο ψευδώνυμο είμαι ο superman αλλά ενα πραγματικό βατράχι δεν θα έλεγε ποτέ τις βλακείες που λες εσύ.
    Γιαυτο άσε τα σάπια γιατί ούτε τον εαυτο σου δεν πείθεις "βατράχι" του γλυκού νερού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ANWNYME OTAN EGW EIMOUN STA M.Y.K.
    ESY AKOMA EISOUN AYGO STA MPALAKIA TOU PATERA SOU.
    TO SXOLEIO MOU HTAN TO 58 KAI EIXAME TON BITSITSAKI.
    KAI KA8E STIGMH MPORW NA SOU PINW TO AIMA ME TO KALAMAKI THS FRAPADOMAKIA SOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. THE PICTURE ON THE BEGINNING IS NOT GREEK.
    BUT ONLY THE MONTARISMENH SHMAIA.
    IN THE PICTURE ARE ONLY U.S.ARMY.
    MAX. SPARTAKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ2 Αυγούστου 2010 στις 3:33 π.μ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΑΝΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΕΤΣΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑΜΑΣ ΑΡΓΟΠΕΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ,ΑΛΑΒΑΝΟΥ , ΤΣΙΠΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ2 Αυγούστου 2010 στις 9:33 μ.μ.

    Ο ΜΑΧΙΜΟΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΨΑΧΝΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 'Η ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΝΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΠΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΟΘΗ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΘΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. XAXAXA!O KATHENAS GRAFEI TO MAKRY KAI TO KONTO TOU!OTI NA'NAI.H YPERVOLIKH ELEFTHERIA TOU INTERNET FTAIEI KAI OXI O MAXIMOS KAI TO KATHE 15XRONO POU GRAFEI APO TO DWMATIO TOU.KALIMERA SAS , SUPERMAN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. I MALLON BOREI NA MI MILAME GIA 15XRONO ALLA SIGOURA APO TA LEGOMENA TOU SIGEGRIMENOU ATOMOU FAINETAI OTI O ANTRWPOS ANTIMETWPIZEI KAPOIO PROVLIMA PSYXOLOGIKHS FYSHS KATHOTI KAI I ROI TOU LOGOU TOU PAROUSIAZEI ANISORROPES DIAKYMANSEIS.STAMATW NA GRAFW GIATI EXASA IDI 2 LEPTA APO TI ZWI MOU.ZITW I EFEDREIA.MAVRI I MERA POU PARADOTHIKE O STRATOS STOUS EPOP

    ΑπάντησηΔιαγραφή