Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δήλωση Ε. Βενιζέλου για Leopard 2 HEL και F-16

Ο υπουργός άμυνας Ε. Βενιζέλος απαντώντας σε δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, που αναφέρεται στα άρματα μάχης Leopard 2 HEL και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16C Block 52+, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζουν τα 170 νέα άρματα μάχης τύπου Leopard και όλα τα σχετιζόμενα με το σύστημα αυτοπροστασίας των μαχητικών αεροσκαφών F-16 (Block 52+) είναι αντικείμενο διαρκούς ενασχόλησης, έρευνας και διαπραγμάτευσης των Γενικών Επιτελείων και των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ.

Εδώ και εννέα μήνες, προσπαθούμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτά και άλλα παρόμοια προβλήματα, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του δημοσίου και την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε όσες δε περιπτώσεις διενεργείται δικαστική ή κοινοβουλευτική έρευνα, η πάγια εντολή μου είναι να παρέχονται αμέσως όλα τα αναγκαία στοιχεία αλλά και όλη η αναγκαία τεχνική βοήθεια.

Με τους νέους κανόνες και τις νέες πρακτικές που εφαρμόζουμε και μέσα από τη διαρκή ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, έχουμε διαμορφώσει ένα νέο διαφανές και λειτουργικό πλαίσιο, που χρειάζεται βεβαίως τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Η δήλωση του Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη και το σχετικό δημοσίευμα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ενημερώσουμε το ταχύτερο την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την πορεία των δύο αυτών θεμάτων.

Ζήτησα ήδη από τον Πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής κ. Ευ. Δαμιανάκη να τη συγκαλέσει».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου