Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αντιαποβατικές ασκήσεις του Στρατού σε Ρόδο και Κω

Αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζουν εσχάτως οι μονάδες του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, εντοπισμένες στην απόκρουση αποβάσεων. Οπωσδήποτε οι συνεχείς ασκήσεις συμβάλλουν στην διατήρηση του αξιόμαχου των μονάδων, στην εκπαίδευση των εθνοφυλάκων και στην καλύτερη συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικού πληθυσμού προκειμένου αν χρειαστεί να υπάρχει η αναγκαία ετοιμότητα για αντιμετώπιση επιθετικών επιχειρήσεων υψηλής έντασης από τα ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2010, πραγματοποιήθηκε αριθμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το προσωπικό των Μονάδων της 80 ΑΔΤΕ στην Κω. Στο σενάριο των ασκήσεων συμπεριλαμβανόταν μεταξύ άλλων η ανακατάληψη βραχονησίδων με πλωτά μέσα, η στρώση ναρκοπεδίου, βολές με όπλα υποστήριξης, προετοιμασία και τάξη εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών RM-70, και υλοποίηση σχεδιασμού ανεφοδιασμού ελικοπτέρου με καύσιμα εν μέσω επιχειρήσεων υψηλής έντασης.

Παράλληλα με τις ασκήσεις αυτές πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δραστηριότητα των Εθνοφυλάκων στην 95 ΑΔΤΕ στην Ρόδο. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης οι Εθνοφύλακες του νησιού είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν βολές με Βαρέα Όπλα Πεζικού, να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με τη χρήση των νέων οπλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς και να διεξάγουν ασκήσεις μικρού κλιμακίου.

Οι ασκήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον Ελληνικό Στρατό δεν σταματάνε ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι συνεχόμενες και καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή των συνόρων, από τον Έβρο μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Μέσω των ασκήσεων αυτών, επιτυγχάνεται η διατήρηση της ετοιμότητας των μονάδων για κάθε ενδεχόμενο, η συνεχόμενη επαφή με τον χώρο που οι μονάδες αυτές πιθανόν να χρειαστεί να δράσουν και η δοκιμή του μηχανισμού διοίκησης και υποστήριξης των εμπλεκόμενων μονάδων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου