Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

67η επέτειος από την βύθιση του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ




Στις 14 Σεπτεμβρίου, το 1943 το Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ-1) μαζί με το πλήρωμά του αγωνιζόμενο ηρωικά εναντίον γερμανικής κορβέτας βυθιζόταν στα ανοιχτά της Σκιάθου.

Το πλήρωμα του ΚΑΤΣΩΝΗΣ αγωνιζόμενο για την ελευθερία της πατρίδας μας και τιμώντας την σημαία και τις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο ουδέποτε έχει υποστείλει την σημαία του, θυσιάστηκε για να μπορούμε εμείς σήμερα να λέμε πως οι θάλασσες που περικλείουν την ελληνική χερσόνησο παραμένουν ελληνικές.

Όπως ήταν φυσικό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προέβη στην τέλεση εκδηλώσεων μνήμης οι οποίες σφυρηλατούν τόσο την μνήμη όσο και την αποφασιστικότητα στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του ελληνικού έθνους γενικότερα.

Στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρονται τα κάτωθι: «ανακοινώνεται ότι την 11η και 12η Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο οι εκδηλώσεις μνήμης της 67ης επετείου από τη βύθιση του ηρωικού «Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1) ανοικτά της νήσου την 14 Σεπτεμβρίου 1943, με τη συμμετοχή του Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ. Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Αθανάσιος Καρατζάς ΠΝ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου