Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τι θα κάνουν οι Τούρκοι στρατηγοί;












Ποιά θα είναι η στάση ή η αντίδραση των στρατηγών; Οι επόμενες ώρες μοιάζουν να είναι αποφασιστικές για το μέλλον της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν. Θα επιχειρήσουν -έστω και την τελευταία στιγμή- να επαναλάβουν κάποιο πραξικόπημα;
Όποιος έχει επισκεφθεί την γειτονική χώρα, έχει δει πως ο Στρατός διατηρεί σημαντική ισχύ και αποπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό από τους Τούρκους πολίτες. Εξάλλου, ο εκλογικό χάρτης δίνει στον Ερντογάν την κεντρική και ανατολική Τουρκία, ενώ η Ανατολική Θράκη και τα παράλια στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι υπέρ των Στρατηγών.
Κι αυτό αποτελεί σημαντική λεπτομέρεια κι αυτό επειδή οι Κούρδοι δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, αλλοιώνοντας σημαντικότατα το ίδιο το αποτέλεσμα.
Άραγε, οι στρατηγοί θα αμφισβητήσουν την εκλογική διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας πρόκειται να τους στερήσει πολλά (αν όχι όλα) από τα δικαιώματά τους, ενώ αρκετοί από αυτούς πιθανότατα θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής του σε κάποιο κελί...
Ο δρόμος της Τουρκίας προςτην Ευρώπη περνάει μέσα από ένα καμίνι, που λέγεται Τουρκικός Στρατός. Το αποτέλεσμα από αυτή τη διαδικασία θα γίνει γνωστό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου