Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Βουλή των Ελλήνων "υιοθετεί" τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν άδικα τη ζωή τους ....

Η Βουλή των Ελλήνων "υιοθετεί" τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν άδικα τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.Η πρόταση έγινε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε σήμερα.

Στις 26 Αυγούστου 2010 συνέβη το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των δύο πολεμικών αεροσκαφών F-16 κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης άσκησης.

Από τη μοιραία σύγκρουση, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης έγγαμος, με μία κόρη τεσσάρων ετών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, έγγαμος χωρίς παιδιά.

Επίσης, στις 30 Ιουλίου 2010, κατά την πτώση ενός ελικοπτέρου τύπου "Απάτσι", έχασαν τη ζωή τους ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης, έγγαμος με τέσσερα παιδιά και ο αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Γκιώκας, άγαμος.

Η Βουλή των Ελλήνων, εν είδει "υιοθεσίας", θα ενισχύει, κατ΄έτος, οικονομικά από τον Προϋπολογισμό της τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό, ετησίως, καθορίζεται στις 18.000 ευρώ, συνολικά, για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ, συνολικά, για τα παιδιά του Ανδρέα Δερμάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου