Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

VIDEO - Ελληνικά PzH-2000GR σε δράση!

Δείτε στιγμιότυπα από το πεδίο ασκήσεων Αετού Αλεξανδρούπολης με τα PzH-2000GR της 156ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού (156 Α/Κ ΜΜΠ) της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού να εφαρμόζουν προηγμένες τεχνικές βολής.


156 A/K ΜΜΠ-PzH-2000GR

Περίπου 10 χρόνια μετά την ένταξή τους σε υπηρεσία, οι Έλληνες πυροβολητές όχι μόνο έχουν αφομοιώσει και αξιοποιούν πλήρως το οπλικό σύστημα αλλά επιδεικνύουν στην πράξη τη δυνατότητα SHOOT & SCOOT («Χτύπα και Φεύγα», δηλαδή την ταχεία τάξη από κίνηση, την προσβολή στόχου και την κίνηση σε εναλλακτική θέση βολής ή απόκρυψης) στον απίστευτο χρόνο των 2 λεπτών. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν τα εχθρικά πυρά αντι-πυροβολικού και άρα τις απώλειες.
«Δεν μπορείς απλά και μόνο να κάνεις βολή μη έχοντας στο μυαλό τα χρονικά περιθώρια που σου παρέχουν ασφάλεια στο πεδίο της μάχης,» τόνισεο συνταγματάρχης (ΠΒ) Γ. Λαχανάς. «Ένα ραντάρ πυροβολικού έχει τη δυνατότητα να σε αποκαλύψει και ο αντίπαλος να βάλλει εναντίον σου σε διάστημα μόλις δύο λεπτών από τη στιγμή που θα αφήσεις την ασφάλεια του χώρου απόκρυψης»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου