Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ευαγ. Βενιζέλος: Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις για αγορά νέων όπλων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία για να αγοράσει όπλα, με αντάλλαγμα τα δάνεια του μνημονίου. «Η εφαρμογή του μνημονίου δεν συνδέεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, ούτε ρητά ούτε σιωπηρά με την πραγματοποίηση και πολύ περισσότερο με την επέκταση εξοπλιστικών προγραμμάτων», δήλωσε.

"Επί έναν σχεδόν χρόνο δεν έχει ανοίξει κανένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αλλά με συστηματικό τρόπο επιλύονται χρονίζοντα και διογκωμένα προβλήματα των τελευταίων πολλών ετών", πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός δήλωσε τα παραπάνω, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα είπε στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίντ. "Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ισχυρές φωνές υποστήριξης της Ελλάδας στο ΕΚ και είναι εξίσου σημαντικό τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να προσεγγίζουν τα θέματα από περισσότερες της μίας οπτικές γωνίες. Η συγκεκριμένη όμως αναφορά σε διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη γαλλική και τη γερμανική κυβέρνηση για νέα εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου δεν είναι ακριβής", δήλωσε ο Ευαγ. Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου