Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Καμία συμφωνία για τα 12 μίλια, ξεκαθαρίζει ο Ερντογάν


«Δεν τίθεται θέμα συμφωνίας για το θέμα των 12 μιλίων», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόοδο στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας και για αποδοχή εκ μέρους της Αγκυρας της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

«Κατ’ αρχάς οι συνομιλίες συνεχίζονται», ανέφερε ο κ. Ερντογάν. «Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, οι πλευρές, ήδη, θα κάνουν κοινή δήλωση. Δηλαδή, θα πουν ότι υπήρξε η τάδε συμφωνία στα εξής θέματα. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τις πιέσεις που δέχεται η Τουρκία από την Ε.Ε., για το άνοιγμα των λιμανιών και αεροδρομίων της στα Κυπριακά πλοία και αεροσκάφη. «Εάν δέχονται να γίνει ταυτόχρονα άνοιγμα, εμείς δεχόμαστε. Κανείς να μην περιμένει κάτι διαφορετικό από μας», απάντησε. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική πλευρά αντιδρά στο άνοιγμα, δηλώνοντας ότι μπορεί να το δεχτεί, μόνο αν ανοίξει ταυτόχρονα το αεροδρόμιο Ερτζάν, στα κατεχόμενα, για διεθνείς πτήσεις, καθώς και το λιμάνι της Αμμοχώστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου