Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Περισσότερες κοινές ασκήσεις ζητάει το Ισραήλ

Ο κ. Βιλνάι ζήτησε τη διεύρυνση του μνημονίου που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες για κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου. Και αυτό διότι μετά τη διπλωματική επιδείνωση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία, δεν διεξάγονται πλέον κοινές τουρκοϊσραηλινές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα αύξησης των κοινών ασκήσεων, αλλά από τη μια η οικονομική κρίση και το κόστος των ασκήσεων και από την άλλη ο προγραμματισμός των εθνικών ασκήσεων, που έχει ήδη γίνει για το επόμενο έτος, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για περισσότερες κοινές ασκήσεις.

Ακόμη ένα θέμα το οποίο φρόντισε να κλείσει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ήταν η προμήθεια των πυρομαχικών. Οπως χαρακτηριστικά είπε στους ενδιαφερομένους που συνόδευαν τον Ισραηλινό ομόλογό του, υπάρχει ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την προμήθεια 12.000 πυρομαχικών αρμάτων από τη Γερμανία με διακρατική συμφωνία. Τους παρότρυνε όμως να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί σύντομα, εφ' όσον βέβαια τα πυρομαχικά τους πιστοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου