Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Τεράστιο κόστος, χωρίς το ανάλογο όφελος»

Το λειτουργικό κόστος του χώρου των αμυντικών βιομηχανιών στην Ελλάδα είναι «τεράστιο, χωρίς να έχει το ανάλογο ανταποδοτικό, αναπτυξιακό όφελος», αναφέρει σε σημερινή συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του «FLASH 96» και στους δημοσιογράφους Ε. Στάη & Ν. Λειβαδάρη, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτης.

«Έχουμε σημαντικά χρέη τα τελευταία χρόνια που έχουν σωρευτεί στις αμυντικές βιομηχανίες και που ξεπερνούν τα 2,8 δις για τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες», συνεχίζει ο ίδιος.

«Έχουμε αμυντικές βιομηχανίες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι τρεις βιομηχανίες: η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.»

«Έχουμε τρεις αμυντικές βιομηχανίες πολύ σημαντικές με σημαντικά όμως προβλήματα. Δεν έχουν όλες οι αμυντικές βιομηχανίες τα ίδια προβλήματα, ωστόσο, έχουμε παρέμβει από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού της λειτουργίας τους.»

«Μόνο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, το χρέος τους ξεπερνάει το 1,2 δις και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή η λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, στο πλαίσιο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον τρόπο που λειτούργησαν οι βιομηχανίες τα τελευταία χρόνια», λέει ο κ. Π. Μπεγλίτης, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου