Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Ψαλίδι» στο μέρισμα του ΜΤΣ προαναγγέλλει ο Π. Μπεγλίτης

Σε μείωση του μερίσματος για τους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της εισφοράς όπως και μια μικρή στοχευμένη μείωση του μερίσματος. Πρόσθεσε δε, ότι θα γίνει και ρύθμιση του χρέους των 152 εκατ. ευρώ του Ταμείου προς το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας οι αλλαγές στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στη λειτουργία του μερίσματος θα ανακοινωθούν άμεσα. Υποστήριξε ότι αν δεν γίνει παρέμβαση με γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, το 2011 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού δεν θα είναι σε θέση να δώσει μέρισμα στους 58.000 συνταξιούχους - μέλη του.

"Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Θα υπάρξει παρέμβαση ώστε το Ταμείο να δίνει μέρισμα, όχι για να μηδενίσουμε την δυνατότητα παροχής μερίσματος, αλλά για να μπορέσει μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του να έχει ισχυρή βιωσιμότητα έτσι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην πιο σημαντική μεταρρύθμιση που είναι η ενοποίηση των τριών μετοχικών ταμείων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων", πρόσθεσε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η ενοποίηση θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξυγίανσης του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου