Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το υποβρύχιο «Παπανικολής»Η τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό του υποβρυχίου (Υ/Β) «Παπανικολής», πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Κίελο της Γερμανίας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Δημητρίου Ελευσινιώτη.
Στην τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό παρέστησαν, επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Δημήτριος Ράλλης, η πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, Αικατερίνη Δημάκη και ο πρόεδρος της HDW, Αντρέας Μπουρμέστερ.

Η ονομασία «Παπανικολής» έχει δοθεί σε άλλα δύο υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού στο παρελθόν. Το πρώτο ήταν το ένδοξο υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που παρελήφθη το 1927 και παροπλίσθηκε το 1945 και το δεύτερο παρελήφθη το 1972 και παροπλίσθηκε το 1992.

Στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατασκευάζονται τα άλλα τρία υποβρύχια του προγράμματος. Πρόκειται για τα υποβρύχια που θα φέρουν την ονομασία ΠΙΠΙΝΟΣ, ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΚΑΤΣΩΝΗΣ, προς τιμήν των πυρπολητών και ναυμάχων της Επανάστασης του 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου