Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Βενιζέλου με τους απόστρατους αξιωματικούς

Συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη έξω από το υπουργείο, με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και τις επιπτώσεις του Μνημονίου στον κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέθεσαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους "στο ενιαίο μισθολόγιο και στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, στην ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ και στις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μερισμάτων".

Στο ψήφισμά τους κάνουν παράλληλα λόγο για "ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, απαξίωση και υποτίμηση του ρόλου των Ενόπλων δυνάμεων" ζητώντας "να σταματήσουν οι ύβρεις και οι προσβολές κατά των αξιωματικών από ορισμένους ταγούς της πολιτείας και να πάνε φυλακή οι υπαίτιοι για την κακή κατάσταση της χώρας".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του δεσμεύθηκε "να προωθήσει τα περισσότερα θέματα που θέτει το ψήφισμα και εντάσσονται στην αρμοδιότητά του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου