Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Υπόμνημα για την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο παρέδωσε στις ΗΠΑ ο Π.Μπεγλίτης

Ο Πάνος Μπεγλίτης

Υπόμνημα στο οποίο στοιχειοθετείται η τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια, παρέδωσε στην αμερικανική στρατιωτική ηγεσία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που διήρκεσε από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου, είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υφυπουργό Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, καθώς και με τον αρχηγό του Μεικτού Επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.

Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της Αθήνας για τις συμπεριφορές και πρακτικές της Άγκυρας και κυρίως τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο, μιλώντας για ενέργειες που έχουν ως προφανή στόχο την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας και τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της τελευταίας, υπό τους γνωστούς όρους εκπλήρωσης όλων των συναφών υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις συνθήκες που διέπουν τη λειτουργία της Ένωσης.

Αναφορικά με τη συμβολή της Ελλάδας σε ειρηνευτικές αποστολές ο κ. Μπεγλίτης τόνισε εμφατικά ότι η Ελλάδα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρο με τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν (ISAF), στο Κόσοβο (KFOR), στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη Σομαλία, καθώς και με την πολύπλευρη συμβολή της σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας (Βαλκάνια, Μεσόγειος), συμμετοχή που υποδηλώνει τη σταθερή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου