Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η Τουρκία θέλει να μείνει η βάση ΝΑΤΟ στη Σμύρνη

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να εμποδίσει το κλείσιμο του ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού επιχειρησιακού κέντρου στη Σμύρνη, κατά τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που θα γίνει στις 18-19 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα.

Σε αποκλειστική δήλωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», αναφέρεται ότι «η Τουρκία θέλει να φιλοξενήσει το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο. Οι προσπάθειές μας και η βούλησή μας, όσον αφορά το στρατηγείο Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, είναι προς την κατεύθυνση της συνέχισης της ύπαρξής του».

Στο πλαίσιο της αναδόμησής του το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να κλείσει 2 στρατηγικά, 3 επιχειρησιακά και 6 τακτικά στρατηγεία, ένα από τα οποία είναι και αυτό της Σμύρνης. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το στρατηγείο της Σμύρνης διοικούσε επίσης τα υποστρατηγείο στην Ιταλία και την Ελλάδα» και σημειώνει ότι «τίθεται θέμα να κλείσει και το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο Λάρισας».

Η «Τζουμχουριέτ» έγραψε ότι το ΝΑΤΟ έχει ήδη κλείσει 6 από τα 10 επιχειρησιακά κέντρα (CAOC) που διέθετε, όπως αυτό στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταβιβάστηκαν σε αυτό της Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου