Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Κλείνουν 39 στρατολογικά γραφεία

Από τις αλλαγές χωρίς πολιτικό κόστος, αλλά και χωρίς μεγάλο κέρδος, όπως προκύπτει, ξεκίνησε τη λεγόμενη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος.
Τα πρώτα «θύματα» σε στρατιωτικές μονάδες δεν είναι, όπως αναμενόταν, τα δεκάδες στρατόπεδα σε κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα, αλλά 39 στρατολογικά γραφεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, που θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού, από 57 στρατολογικά γραφεία, θα γίνουν 18 περιφερειακές στρατολογικές υπηρεσίες, με πλήρη μηχανογραφική υποδομή και γραφεία στις έδρες των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τα ΚΕΠ της περιοχής τους.

Οσο για την εξοικονόμηση πόρων, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, θα εξοικονομηθούν 550.000 ευρώ ετησίως, μείωση που αγγίζει το 90%. Παράλληλα, θα εξοικονομηθούν 50 αξιωματικοί, που θα τοποθετηθούν ως σύμβουλοι των νέων γραφείων.

Οσον αφορά το θέμα του κλεισίματος των στρατοπέδων που δεν χρειάζονται, και είναι πάρα πολλά, ούτε λόγος από τον υπουργό, παρά το ότι ήταν από τα πρώτα πράγματα που είχε ανακοινώσει όταν πήγε στο υπουργείο Αμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου