Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Προσγειώθηκε το C-130 από τη Λιβύη
Ο επαναπατρισμός 15 Ελλήνων και η διάσωση των τριών Ολλανδών πεζοναυτών

Προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών το ελληνικό μεταγωγικό C-130 που μετέφερε τρεις ολλανδούς πεζοναύτες που απελευθερώθηκαν από το λιβυκό καθεστώς έπειτα κράτηση δύο εβδομάδων.

Οι ολλανδοί πεζοναύτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, παρελήφθησαν από αντιπροσωπεία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία επαναπατρισμού τους, δήλωσε πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το C-130, στο οποίο επέβαινε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, μετέφερε επίσης δεκαπέντε έλληνες πολίτες που εγκατέλειψαν την Τρίπολη, έγινε γνωστό από την ίδια πηγή.

Οι τρεις ολλανδοί πεζοναύτες είχαν προσγειωθεί χωρίς άδεια με ελικόπτερο στην περιοχή της Σύρτης για να απομακρύνουν δύο ολλανδούς πολίτες από τη Λιβύη, και συνελήφθησαν.

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι απέστειλε το C-130 για να τους παραλάβει, έπειτα από σχετική συμφωνία η οποία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης του απεσταλμένου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου