Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πόρισμα ΣΔΟΕ για τις μίζες υποβρυχίων

Στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών, που διερευνούν τις «μίζες» εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με τα γερμανικά υποβρύχια, παραδόθηκε χθες το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για αποδέκτες εκατομμυρίων ευρώ, στους οποίους έχει ήδη αναφερθεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Τα εν λόγω στοιχεία είναι, ούτως ή άλλως, όμως, γνωστά από την επίσημη έρευνα που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Εισαγγελία του Μονάχου.

Στο πολυαναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, η έρευνα φαίνεται πως σταματά στους αρχικούς αποδέκτες των χρημάτων, χωρίς να διευκρινίζεται τι έγιναν αυτά τα ποσά, αν και σε ποιους διακινήθηκαν στη συνέχεια.

Τις επόμενες ημέρες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, που ερευνά την υπόθεση, θα μελετήσει το πόρισμα και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε ανωμοτί καταθέσεις. Μεταξύ των ανθρώπων που αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις είναι και τέσσερα πρόσωπα, που διετέλεσαν γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η ανάθεση της κατασκευής των υποβρυχίων μέχρι και την παραλαβή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ περιελάμβανε δέκα εταιρείες και 70 φυσικά πρόσωπα, για τους οποίους είχαν ζητηθεί από τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι κινήσεις λογαριασμών τους από το 1999, ένα χρόνο πριν από την υπογραφή της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τις γερμανικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου