Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για τη Λιβύη στο υπ. Εθνικής Αμυνας




Συνεδρίαση για τη Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων

Εκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα,του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ε.Βενιζέλου, του γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών Ι.Α.Ζέπου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Ι. Γιάγκου. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας μας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Συνεδριάζει το ΕΣΕΠ
Εν τω μεταξύ υπό το πρίσμα του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων και τη λήψη «κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου» συνεδριάζει στις έξι το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της παρενόχλησης ιταλικού ερευνητικού σκάφους εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τα περαιτέρω βήματα έπειτα από την έμπρακτη κλιμάκωση της τουρκικής στάσης, μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου