Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Ζήτημα ωρών η στρατιωτική επέμβαση - Σε ανάπτυξη των πολεμικών της αεροσκαφών προχωρά η Βρετανία





Η Βρετανία θα αρχίσει αμέσως την ανάπτυξη των πολεμικών της αεροσκαφών προς τις βρετανικές αεροπορικές βάσεις από όπου θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις επιβολής ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

"Η Βρετανία θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado καθώς και αεροσκάφη εναέριας τροφοδοσίας και παρακολούθησης", δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βρετανός πρωθυπουργός.

"Οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη των αεροσκαφών αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει και τις επόμενες ώρες θα μετακινηθούν προς τις αεροπορικές βάσεις από τις οποίες θα αρχίσουν τις αναγκαίες επιχειρήσεις".

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα διεξαχθούν στο Παρίσι συνομιλίες με διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες με θέμα τη Λιβύη.

"Συνάντηση θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι. Θα συμμετάσχω και θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι όλου του αραβικού κόσμου".

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, τον υπουργό Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Εντουάρ Γκιγιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου