Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δημοσίευμα της Σαμπάχ για δίκτυο κατασκοπείας στην Τουρκία

Κατασκοπευτικά σενάρια που κάνουν λόγο για διοχέτευση στρατιωτικών πληροφοριών από την Τουρκία στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Έλληνα πολίτη και της συζύγου του και τη διεξαγωγή σχετικής εισαγγελικής έρευνας, δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το "δίκτυο κατασκοπείας" στην Τουρκία διοχέτευε στρατιωτικές πληροφορίες στην Ελλάδα μέσω Έλληνα πολίτη και στελεχών του Ιδρύματος Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας (TUBITAK).

Βάσει του δημοσιεύματος η τουρκική εισαγγελία διεξάγει σχετική έρευνα με βάση επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) που είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια.

Θέση κλειδί στην υπόθεση φέρεται να έχει Έλληνας πολίτης που εργάζεται σε τράπεζα ελληνικών κεφαλαίων (η εφημερίδα δημοσιεύει το όνομά του), ενώ του αποδίδει ότι κατά την ΜΙΤ “στρατολόγησε” και τη σύζυγό του την οποία συγκαταλέγει στα πρόσωπα που ανακρίθηκαν για την υπόθεση από την εισαγγελία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πληροφορίες μεταφέρονταν αρχικά από άτομα που εργάζονταν στο ίδρυμα TUBITAK και εν συνεχεία σε Τούρκο πλοίαρχο, που είναι ο επικεφαλής του δικτύου, ο οποίος με τη σειρά του παρέδιδε τα στοιχεία στον Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου