Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Το τουρκικό κράτος μέσω της ΜΙΤ έχει ξεκινήσει διάλογο με τον Abdullah Ocalan


Όσον και αν προσπαθεί η τουρκική κυβέρνηση να το αρνηθεί αυξάνουν οι αποδείξεις ότι το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει διάλογο με τον έγκλειστο αρχηγό του PKK Abdullah Ocalan πριν από τις 13 Αυγούστου,όταν η κουρδική οργάνωση ανακοίνωσε την μονομερή κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και δηλώσεις του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας Devlet Bahceli, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκαν στην νήσο Imrali όπου βρίσκεται φυλακισμένος ο Κούρδος ηγέτης.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το διάλογο φαίνεται να παίζει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η οποία δεν αρνήθηκε ότι ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας Emre Taner (συνταξιοδοτήθηκε στις 26 Μαΐου 2010) συναντήθηκε και συζήτησε με τον Abdullah Ocalan.

Πάντως σημαντικές εξελίξεις στο κουρδικό αναμένονται μέσα στον χρόνο που διανύουμε κυρίως λόγω της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ, του ασαφούς πολιτικού μέλλοντος για την χώρα αυτή, καθώς και της στάσης της Τουρκίας όσον αφορά το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου