Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Αγωνία για τον πιλότο

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 36χρονου πιλότου Σήφη Αναστασάκη, που τραυματίστηκε στη σύγκρουση και πτώση των δύο F16 νοτίως της νήσου Χρυσή στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Ο 36χρονος χειριστής βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι σε καταστολή και σταθεροποιημένος. Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πιλότος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας με ακατάσχετη αιμορραγία στην περιοχή της κοιλιάς και με πίεση στο 2. Ηδη οι γιατροί της Ιεράπετρας τον είχαν ανατάξει τρεις φορές από ανακοπή. Στο ΠΑΓΝΗ τον περίμενε ομάδα γιατρών πολλών ειδικοτήτων που κατέβαλε προσπάθεια να σταματήσει την αιμορραγία με διαρκείς μεταγγίσεις και φάρμακα, ενώ χρειάστηκε στη διάρκεια της νύχτας να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση.

Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση των εσωτερικών του οργάνων και περιμένουν τα επόμενα 2-3 εικοσιτετράωρα για να κάνουν εκτιμήσεις για την εξέλιξη της υγείας του. Στο νοσοκομείο βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης οι γονείς του, η σύζυγός του, που είναι έγκυος, και δεκάδες φίλοι και συγγενείς.

Σημειώνεται ότι δεκάδες Ηρακλειώτες πήγαν χθες στα κέντρα αιμοδοσίας για να προσφέρουν αίμα στον τραυματία πιλότο.

Ο δεύτερος επιζήσας χειριστής Παύλος Μποτζάκης από τα Χανιά, 25 χρονώ, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν έχει κατάγματα ούτε κάκωση στη σπονδυλική στήλη, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στο ΠΑΓΝΗ, αλλά πιθανότατα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα για παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου