Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η ελληνική αποστολή στις πληγείσες περιοχές της Ρωσίας

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος, ανακοίνωσε σήμερα στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Vladimir Chkhikvishvili ότι οι ελληνικές αρχές είναι σε θέση να αποστείλουν, με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας (C-130), κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), αποτελούμενο από τουλάχιστον 40 μέλη με πλήρη εξοπλισμό, το οποίο θα συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στη Ρωσική Ομοσπονδία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελληνική συνεισφορά εκδηλώνεται, ακόμη και υπό τους περιορισμούς που τίθενται από τις τρέχουσες ανάγκες πυροπροστασίας της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, σε συνέχεια συντονισμένων ενεργειών των Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού και Πολιτισμού, ανακοινώνεται ότι οι Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της θεώρησης εισόδου που κατέχουν.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, καθώς και οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσική Ομοσπονδία εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου