Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΟΑΕΔ για... στρατιώτες συστήνει το υπουργείο Άμυνας




Στη σύσταση Γραφείου Σύνδεσης Θητείας με την Αγορά Εργασίας προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στόχος του Γραφείου είναι η υποστήριξη των στρατευσίμων στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά, μετά το πέρας της θητείας τους, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, μέσω του ΟΑΕΔ, των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα.

Το Γραφείο συστάθηκε στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Περιβάλλοντος του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΑΔΠ) και θα έχει στενή συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, τα επαγγελματικά επιμελητήρια αλλά και με την πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών της χώρας.

Ειδικότερα, οι οπλίτες θητείας (από 19 έως 35 ετών) ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την επαγγελματική τους εμπειρία και την εκπαίδευση που υφίστανται κατά την διάρκεια της θητείας τους, κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

α. Οπλίτες απόφοιτοι ΙΕΚ ή ΤΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών.

β. Οπλίτες που ναι μεν δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, αλλά αποκτούν γνώσεις λόγω της ειδικότητας που τους έχει απονεμηθεί κατά την διάρκεια της θητείας ή αποφοιτούν από τα πιστοποιημένα ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. αρτοποιός, μάγειρας, οδηγός οχημάτων, τεχνικός τηλεπικοινωνιών, τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων κοκ).

γ. Οπλίτες που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, γιατί τούτο δεν απαιτείται λόγω της φύσης της απονεμηθείσας κατά την διάρκεια της θητείας τους ειδικότητας (π.χ. χτίστης, ελαιοχρωματιστής).

Στους οπλίτες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την διάρκεια της θητείας τους και πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές θα χορηγείται επίσημη, θεωρημένη «βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας».

Στο Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με την Αγορά Εργασίας θα υπάρχει βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των οπλιτών θητείας, οι οποίοι επιθυμούν τη βοήθεια του ΥΠΕΘΑ στην εύρεση εργασίας μέσω του συγκεκριμένου Γραφείου.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του Γραφείου (www.mod.mil.gr), θα υπάρχει παραπομπή στην ιστοσελίδα αναγγελίας κενών θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ και τον ιδιωτικό τομέα. Στην ίδια υπερσύνδεση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες για την χρήση της φόρμας του ΟΑΕΔ.

Οι υπηρετούντες οπλίτες θητείας που, είτε αντιμετωπίζουν δυσκολία στην χρήση της ιστοσελίδας, είτε επιθυμούν συμβουλευτική υποστήριξη στην εύρεση εργασίας, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας του ΥΠΕΘΑ, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις thiteia-ergasia@mod.mil.gr ή thiteia-ergasia@mil.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου