Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Επίθεση Τούρκων χάκερ στην ιστοσελίδα ελληνικής Περιφέρειας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» της Θράκης, Τούρκοι χάκερ έδρασαν εναντίον της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης…

Στην αρχική ιστοσελίδα εμφανιζόταν η τουρκική σημαία και ο Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ η εφημερίδα αναφέρει ότι αναρτήθηκε επίσης «κατάπτυστο κείμενο στα τουρκικά και αγγλικά».

Η εφημερίδα επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» υποστηρίζοντας ότι οι δράστες προέρχονταν από την Τουρκία κι όχι άλλη χώρα του εξωτερικού και γνώριζαν πολύ καλά τί έκαναν επιλέγοντας τον συγκεκριμένο στόχο, τη συγκεκριμένη κρίσιμης σημασίας και λόγω τουρκικού «ειδικού ενδιαφέροντος» ελληνική Περιφέρεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών και το Τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η ενέργεια είναι αντιπροσωπευτική του κλίματος που επιχειρούν να δημιουργήσουν περιθωριακοί κύκλοι στην ελληνική Θράκη με συνεχείς προκλήσεις.

Δεδομένου του ότι η νέα τεχνολογία επιφυλάσσει εκπλήξεις στους απροετοίμαστους, το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να οργανωθεί καλύτερα και να προστατεύσει τις κρίσιμες υποδομές τους. Κι αυτό διότι μικρό είναι το κακό εάν μια ιστοσελίδα δεχτεί επίθεση, τι θα γινόταν όμως εάν εκδηλωνόταν επίθεση, για παράδειγμα, εναντίον του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας που επίσης στηρίζεται σε δίκτυα υπολογιστών;

1 σχόλιο: