Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μάχη για τη ζωή δίνει ο πιλότος του F16

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 36χρονου σμηναγού που τραυματίστηκε σοβαρά, χθες, από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών στην Κρήτη. Με C 130 μεταφέρεται «πλάσμα» στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, στο οποίο και διεκομίσθη από την Ιεράπετρα ο πιλότος σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και με ακατάσχετη αιμορραγία συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να ελέγξουν την αιμορραγία του, την οποία ο χειρουργός που τον συνόδευσε με το ελικόπτερο super puma από την Ιεράπετρα, χαρακτήρισε τρομακτική.

Όπως είπε ο ίδιος, ο 36χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχοντας τις αισθήσεις του, καθώς στις ερωτήσεις των γιατρών κουνούσε το χέρι του, δείχνοντας ότι έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο 36χρονος - είπε ο γιατρός - είναι παλικάρι αφού κατάφερε να ανανήψει και στις τρεις ανακοπές που υπέστη στο χειρουργείο, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις προσπάθειες μας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο 36χρονος έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, απ' όπου προκλήθηκε η ακατάσχετη αιμορραγία.

Αργά χθες μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και ο άλλος πιλότος που διασώθηκε, ο οποίος φέρει κατάγματα στα άκρα, καθώς και αυχενική κάκωση.

Για μαύρη μέρα στην Πολεμική μας Αεροπορία μίλησε χθες το βράδυ από το Ηράκλειο ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις συνεχείς συσκέψεις που είχε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, έδωσε τις σχετικές κατευθύνσεις και ενημέρωσε στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό.

"Χάσαμε ένα ακόμα παλικάρι ανέφερε και πρόσθεσε : Η οδύνη μας είναι πολύ μεγάλη. Ένα ακόμα παλικάρι δίνει τη μάχη της ζωής. Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, της Ιεράπετρας και της Αεροπορίας, είναι πάνω του. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να κερδίσει τη δύσκολη μάχη. Υπάρχει ένας ακόμα τραυματίας, αλλά είναι πολύ καλά στη υγεία του. Τον περιμένουμε και αυτόν τώρα στο ΠΑΓΝΗ.

Όσο για τα ακριβή αίτια του συμβάντος έχουμε χρόνο να τα δούμε. Τώρα πρέπει να ξεπεράσουμε το δύσκολο κάβο. Η πολιτεία, η κυβέρνηση, όλη η ελληνική κοινωνία, νοιώθει τους ανθρώπους αυτούς ως δικούς της, είμαστε και εμείς μέλη των οικογενειών τους."

Αύριο η κηδεία του άτυχου Σμηναγού

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Σμηναγού Αναστάσιου Μπαλατσούκα θα τελεστεί αύριο στις 17:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ, τα αεροσκάφη που κατέπεσαν ήταν το υπ’ αριθμ. 522 μονοθέσιο, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα την 25 Φεβρουαρίου 2004 και είχε συμπληρώσει 1.315 περίπου ώρες πτήσεως και το υπ’ αριθμ. 604 διθέσιο, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα την 19 Ιουνίου 2003 και είχε συμπληρώσει 1.130 περίπου ώρες πτήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου