Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εξετάζεται η περίπτωση ακόμα και ηλεκτρονικής επίθεσης στο σύστημα.

Καθηλωμένα λόγω κατάρρευσης του συστήματος IFR (δυνατότητα πτήσης με όργανα), αλλά και προβλήματος στο σύστημα VAR-VCS, δηλαδή την Ηλεκτρονική Υποστήριξη Συχνοτήτων Πύργου Ελέγχου και αεροσκαφών, ήταν από τις 08:30 το πρωί αι μέχρι ττις 12.30 σήμερα τα πολιτικά τα αεροσκάφη σε όλη την χώρα. Από την Υpηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, το σύνολο των πτήσεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούνι γιατί έχει "πέσει" το κεντρικό σύστημα εναερίου κυκλοφορίας και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει. Φυσικά ο κίνδυνος του αεροπορικού ατυχήματος θα ήταν άμεσος αν επιτρέπονταν οι πτήσεις.


Το όλο πρόβλημα έχει επηρεάσει φυσικά και τις πτήσεις των ξένων αεροσκαφών που βρίσκονται εντός του FIR. Με βοηθητικά συστήματα γίνονται προσγειώσεις που δεν γίνεται δυνατόν τα αεροσκάφη να μην προσγειωθούν.

Η κατάρρευση του IFR είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο και οπωσδήποτε πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι που συνέβη, αφού και τα στρατιωτικά αεροσκάφη βασίζονται στο σύστημα IFR της ΥΠΑ για τις πτήσεις τους άσχετα αν έχουν δικό τους ανεξάρτητο σύστημα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εξετάζεται η περίπτωση ακόμα και ηλεκτρονικής επίθεσης στο σύστημα.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητήθηκε αυξημένη προσοχή σε όσες περιπτώσεις πυροσβεστικά και εναέρια μέσα SAR χρειαστεί να πετάξουν.

:Σταδιακά το σύστημα έχει αρχίσει να επανέρχεται, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από την ΥΠΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου