Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Tέλη Σεπτεμβρίου τα αίτια της πτώσης του ΑΗ-64DHA Apache

Mέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουμε τα αίτια της πτώσης και καταστροφής του ελικοπτέρου AH-64DHA στις 30 Ιουλίου, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές τoυ ΓΕΣ στο defencenet.gr. Το "μαύρο κουτί" βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ συνοδευόμενο από δύο στλέχη του Ελληνικού Στρατού και ελπίζεται ότι σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η καταγραφή των στοιχείων της τραγικής πτήσης στην Πάχη Μεγάρων που οδήγησε στο θάνατο δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού. Και λέμε "ελπίζεται" γιατί ο καταγραφέας πτήσεων έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από την φωτιά που κατέστρεψε μέσα σε λίγα λεπτά το επιθετικό ελικόπτερο (επιμένουμε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις ως προς την αιτία που το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση στο έδαφος, αφού οι προδιαγραφές του μιλάνε για "ελάχιστη πιθανότητα ανάφλεξης των δεξαμενών καυσίμου"΄εκ κατασκευής).

Λόγω της ζημιάς, η κατασκευάστρια εταιρεία του καταγραφέα General Electric θα ζητήσει την βοήθεια έτερης αμερικανικής εταιρείας, η οποία θα ανακτήσει τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί. Υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία.

Αυτό που φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι όντως το πτερύγιο του στροφείου αποκολλήθηκε και αυτό ήταν που οδήγησε στην καταστροφή το ελικόπτερο. Τώρα θα διερευνηθεί αν η αποκοπή οφείλεται σε πρόβλημα κατασκευαστικό, συντήρησης ή οφείλεται σε λάθος χειρισμό με απότομη αλλαγή του βήματος κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της αυτοπεριστροφής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου