Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ένα σοβαρό περιστατικό με ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς σημειώθηκε στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο Gazelle αντιαρματικού τύπου (ΑΤ), παρουσίασε κραδασμούς με αποτέλεσμα οι χειριστές του να αποφασίσουν να το προσγειώσουν σε χωράφι.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 11 το πρωί από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» για εκπαιδευτική πτήση. Όπως έγινε γνωστό, οι δυο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους.

Στην περιοχή έσπευσε συνεργείο από την αεροπορική βάση. Το ελικόπτερο φορτώθηκε σε πλατφόρμα με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος ώστε να μεταφερθεί στην αεροπορική βάση για τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου.

Εάν πρέπει κάτι να σχολιάσει κανείς στη συγκεκριμένη είδηση είναι ότι τέτοια περιστατικά είναι τα επακόλουθα της άκριτης μείωσης δαπανών. Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων κατά 10% (καύσιμα και συντήρηση, καθότι... το φαγητό π.χ. δεν κόβεται) και 10% από το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης που είναι επί της ουσίας ο εξοπλιστικός προϋπολογισμός της Εθνικής Φρουράς

Φοβούμαστε ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί τον ανελαστικό χαρακτήρα συγκεκριμένων δαπανών και το ότι η Ιστορία αποδεικνύει πως βεβιασμένες αποφάσεις έστω και υπό το πρίσμα της οικονομικής εξυγίανσης συχνότατα, αποβαίνουν μοιραίες σε βάθος χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου