Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Τζεϊλάνογλου, ο νέος διοικητής του τουρκικού στρατού ξηράςΗ τουρκική κυβέρνηση διόρισε σήμερα το στρατηγό Ερντάλ Τζεϊλάνογλου διοικητή του στρατού ξηράς της χώρας, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk, χωρίς ωστόσο να αναφέρει από πού προέρχεται η πληροφορία αυτή. Με το διορισμό του Τζεϊλάνογλου ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβει τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων ο νυν αρχηγός του ΓΕΣ, στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ.

Και οι δύο θέσεις ειχαν μείνει κενές μετά τις ετήσιες κρίσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, στις 4 Αυγούστου, καθώς κυβέρνηση και στρατιωτικοί διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία του στρατού ξηράς, εντείνοντας τους φόβους για πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Ο απερχόμενος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Ιλκέρ Μπάσμπουγ και ο υπουργός Άμυνας, Βετσντί Γκονούλ, αναμένεται να συναντηθούν αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος θα πρέπει να εγκρίνει τους διορισμούς. Στις περασμένες κρίσεις ο 65χρονος Τζεϊλάνογλου είχε διοριστεί επικεφαλής της Α΄ Στρατιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου